Wat doen we?

Manuele therapie en kinesitherapie

(Manuele therapie en kinesitherapie Lier)

Indien u klachten ervaart aan de nek, schouder, rug, quadriceps, hamstrings, knie, elleboog, hand of andere lichaamsdelen kan u worden behandeld bij kine Physiofit in Lier. Een sessie duurt 30min waarbij de behandeling manueel op de kinesitherapie-tafel gecombineerd wordt met klassieke kinesitherapie. Oefentherapie is vaak aansluitend op de manuele therapie waarbij er mobilisaties, translaties en tracties van de gewrichten wordt uitgevoerd.

Bel 0485830876 voor meer info of maak telefonisch een afspraak

Pre of Postoperatieve kinesitherapie

(Pre- of postoperatieve kinesitherapie Lier)

Onderging u een operatie of staat die op de agenda gepland? U kan na een schouder- of knie-operatie terecht bij Physiofit Lier, na ontslag uit het ziekenhuis of revalidatiecentrum. Na een operatie van elk gewricht en elke spier of pees (vb. achillespeesherstel) begeleiden wij u graag naar een gezond herstel.

Cardiale en Oncologische revalidatie

(Cardiale en Oncologische revalidatie Lier)

Bij het herstel na een cardiale ingreep of oncologische behandeling is het lichaam sterk verzwakt. Het lichaam versterken is dan ook noodzakelijk om terug functioneel en pijnvrij te bewegen. Hier wordt een trainingsprogramma door kinesist Nick opgesteld om de conditie, mobiliteit en kracht te optimaliseren aan de hand van cardio-training, krachttraining, intervaltraining en (auto-)mobilisatie.

Sportkinesitherapie

(Sportkinesitherapie Lier)

Speelt u voetbal, basket, hockey of hebt u een andere hobby? Voor alle sport-gerelateerde klachten doen we een screening om te kijken waar jouw probleem zich situeert. Wat is de oorzaak van jouw klachten en hoe voorkomen we herval? Hier gaan we dieper op in gedurende de revalidatie van jouw letsel.

Pre of Postnatale kinesitherapie

(Pre of Postnatale kinesitherapie Lier)

Hier revalideren (toekomstige) moeders terug richting gezondheid. Doorheen de zwangerschap word je begeleid met bekkenbodemtherapie, ademhalingstherapie, buikspieroefeningen, algemene conditionering en krachttraining. Prenatale therapie is het lichaam voorbereiden op de bevalling. U kan telefonisch een afspraak maken of via mail naar info@physio-fit.be.

Lymfedrainage

(Lymfedrainage Lier)

Bij Lotte wordt er gewerkt op technieken die zich richten op de lymfekanalen. Door middel van een manuele behandeling wordt het lymfesysteem aangesproken om vochtproblemen te verhelpen. De lymfetechnieken die worden toegepast volgen de principes van VODDER.

Deep Tissue Massage

(Deep Tissue Massage Lier)

Maggy probeert met haar warme aanpak te voelen waar jouw probleem ligt. Door middel van massage richt deze therapie zich op het bindweefsel.

Yoga

(Yoga Lier)

Bij David Whiting kan je verschillende yogalessen volgen. Zowel op donderdagavond als zaterdagochtend ontvangt David je graag voor een les Hatha yoga, power yoga of vinyasa yoga. Met zijn warme stem begeleid hij iedereen op maat naar energie en vitaliteit. David kijkt er op na dat elk detail van jouw beweging en houding goed verloopt.