top of page
Zoeken
  • Nick De Smet | kinesist Physiofit

Is zout ongezond?

Waar zout is, is water! Zout is een mineraal, om optimaal gezond te zijn is zoutinname essentieel.


Futloos en moe? ZOUT

Hoofdpijn? ZOUT

Vaak plassen? ZOUT

Constipatie? ZOUT


1. Futloos - moe - zwak

Spieren worden zwak bij zouttekort en je wordt moe, zwak, ellendig en zelfs je humeur lijdt eronder.


2. hoofdpijn

Geef 2-3 gram zout (1 theelepel) en een halve liter water (of een volledige liter) en see what happens... Vrouwen hebben dit vaker.


3. vaak en veel plassen

Zout zorgt voor hydratatie. Bij een tekort stroomt het water zo door ons lichaam. Vaker hebben vrouwen zouttekort en kennen jullie dit gevoel maar al te goed, correct? Je drinkt een glas water en moet kort daarna al naar het toilet.

Daarnaast zorgt dit probleem ervoor dat er dan ook minder water wordt gedronken gedurende de ganse dag om veel plassen te voorkomen.

Ik heb al heel wat vrouwen gevraagd waarom ze niet meer water drinken.

Dussss je hebt te weinig zout, drinkt minder water, want je kan geen water vasthouden, en huid droogt uit, dan krijg je rimpels !

Vaak denken we een probleem langs de buitenkant op te lossen en vergeten we hem langs de binnenzijde te verhelpen dus smeren we maar een dagcrème.

PS de crème geeft niet aan te hydrateren, maar zegt dat het een hydraterend gevoel geeft, kijk zeker eens wat er op je product staat :)


4. constipatie

Bij eten en drinken gaat het door de slokdarm, de maag, de dunne darm en zo tot in de dikke darm, waar het kronkelt. In de dikke darm meet ons lichaam het vochtgehalte. Nu als er te weinig water is zal hij vocht uit de darminhoud halen, soms tot de laatste druppel...

Het kan de dikke darm dan ook geen reet schelen wat er met die harde stoelgang verder moet. Dat is jouw probleem, niet dat van de dikke darm. Zijn taak is water redden.Probleem met medicijnen:

laxeermiddelen prikkelen de darmwand waardoor die water doorlaat, het water komt terecht in de darm en de stoelgang wordt zachter.

MAAR HET LICHAAM WAS AL ZO DROOG

Dus ons lichaam had al te weinig water en nu steelt het medicijn extra water van het lichaam en brengt het terug de dikke darm in. Ja de constipatie is weg, maar je bent uitgedroogd met alle gevolgen van dien...


Wat gebeurt er als eerste met iemand die het ziekenhuis binnenkomt in kritieke toestand? Die krijgen een zoutoplossing toegediend...

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Revalidatie na een pols- of handoperatie? Heb jij recent een pols- of handoperatie ondergaan en vraag jij je af hoe deze revalidatie verloopt? Dan kan je bij het Physiofit-team terecht voor een behand

Eat, sleep, squat repeat! Er zijn talloze voordelen verbonden aan het uitvoeren van een squat! Een eerste voordeel van squatten is dat je je spieren van je heup (hamstrings en quadriceps), kuiten en

bottom of page