Zoeken
  • Nick De Smet | kinesist Physiofit

NUANCE CORONA


Ik zag net een mooie tabel van de hollandse sterftegevallen die me de moeite waard was om te delen. Een vergrijzing van de bevolking gepaard gaande met besparingen op het zorgpersoneel zorgen dat elk jaar de ziekenhuizen volliggen. Dat de intensivecare capaciteit is gereduceerd en elk jaar opnieuw 2 piekmomenten moet doormaken is triest, maar dit is een politieke keuze. Geneesmiddelen werden in de plek goedkoper gemaakt door Maggie De Block.

Dat het hele coronagegeven een gevoelig onderwerp lijkt bij velen, zorgt dat weinig mensen zich willen verdiepen in deze materie, laat staan zich hierover durven uitspreken. Misschien moeten we onze visie meer baseren op cijfers.

Ik wil pleiten voor vrijheid, want die glipt stilletjes uit onze handen. Als je dan bekijkt wat het effect van de maatregelen is kunnen we niet zeggen dat de kosten en baten hier in evenwicht liggen. Ik vind het dan ook straf dat ons gehele beleid wordt bepaald door een pcr-test die zo lek als een mandje is (zie validiteit).

Dat dit rond een vaccine draait lijkt me stilaan duidelijk. Toch hoop ik dat gezondheid terugkeert naar het essentiële, en niet wordt gedegradeerd tot medicatie en vaccines.

Want gezondheid is voor mij nog steeds iets anders, namelijk voldoende bewegen, een gevarieerd dieet, slaapkwaliteit, stresscoping, sociaal contact en nog zoveel andere mooie dingen.

15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven