top of page
Zoeken
  • Nick De Smet | kinesist Physiofit

De 5 oorzaken van slaapproblematiek

Bijgewerkt op: 26 jan. 2021Slaap kunnen we opnemen als één van de ingrediënten in onze kookboek.

In het bekomen van een goede gezondheid mengen we 8u slaap in een gematigd slaapklimaat (op ~18°C) met een bioritme waarbij je op hetzelfde uur inslaapt en ontwaakt. Externe prikkels zoals iphones, laptops en tv's hebben we hier niet voor nodig, integendeel.


Om een goede gezondheid te bekomen is slaap essentieel. Een tekort aan slaap is gerelateerd aan zowat elke chronische aandoening. Prognoses verergeren bij slaapproblemen en er is een relatie tussen slaaptekort en het psychologisch welzijn.


Minder dan 7u slaap per nacht heeft een negatieve impact op levenskwaliteit en productiviteit. Elke persoon heeft andere noden, maar belangrijk is dat we kijken naar structuur, bioritme. Devices verdienen geen plaats in de slaapkamer, zij leiden ons immers af van wat we daar horen te doen: slapen.

Verder vermijd je best na 20u grote hoeveelheden drank, we willen niet dat iemand zijn slaap hierdoor dient te onderbreken. Hou het slaapklimaat onder de 20°C en tracht een geluidloze, donkere ruimte te creëren.


Slaapwel

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Last van jouw nek? Er zijn tal van oorzaken die jouw nekklachten kunnen veroorzaken. Spieren, ligamenten of kleine gewrichten in de wervelkolom kunnen hieraan bijdragen. De pijn kan gepaard gaan met u

Revalidatie na een pols- of handoperatie? Heb jij recent een pols- of handoperatie ondergaan en vraag jij je af hoe deze revalidatie verloopt? Dan kan je bij het Physiofit-team terecht voor een behand

bottom of page