top of page

Wat doen we?

 

Heeft u nek- of rugklachten? Een kinesist in Lier nodig na een letsel of operatie? Wenst u ademhalingstherapie na uw hartoperatie of gerelateerd aan stressklachten? Een zwangerschapsrevalidatie, bekkenbodemtherapie of lymfedrainage? Gluten- of lactose intolerant? Energietekort en vermoeid?

Bij physiofit kinesitherapie (kinesist Lier) hebt u een ruim aanbod aan behandelingen. Bekijk hier onze specialiteiten.Hoe kan ik jou helpen?

 

Manuele therapie en kinesitherapie

(Manuele therapie en kinesitherapie Lier)

Indien u klachten ervaart aan de nek, schouder, rug, quadriceps, hamstrings, knie, elleboog, hand of andere lichaamsdelen kan u worden behandeld bij kine Physiofit in Lier. Een sessie duurt 30min waarbij de behandeling manueel op de kinesitherapie-tafel gecombineerd wordt met klassieke kinesitherapie. Oefentherapie is vaak aansluitend op de manuele therapie waarbij er mobilisaties, translaties en tracties van de gewrichten wordt uitgevoerd.

Bel 03 386 29 42 voor meer info of maak telefonisch een afspraak

Pre of Postoperatieve kinesitherapie

(Pre- of postoperatieve kinesitherapie Lier)

Onderging u een operatie of staat die op de agenda gepland? U kan na een schouder- of knie-operatie terecht bij Physiofit Lier, na ontslag uit het ziekenhuis of revalidatiecentrum. Na een operatie van elk gewricht en elke spier of pees (vb. achillespeesherstel) begeleiden wij u graag naar een gezond herstel.

Cardiale en Oncologische revalidatie

(Cardiale en Oncologische revalidatie Lier)

Bij het herstel na een cardiale ingreep of oncologische behandeling is het lichaam sterk verzwakt. Het lichaam versterken is dan ook noodzakelijk om terug functioneel en pijnvrij te bewegen. Hier wordt een trainingsprogramma door kinesist Nick opgesteld om de conditie, mobiliteit en kracht te optimaliseren aan de hand van cardio-training, krachttraining, intervaltraining en (auto-)mobilisatie.

Sportkinesitherapie

(Sportkinesitherapie Lier)

Speelt u voetbal, basket, hockey of hebt u een andere hobby? Voor alle sport-gerelateerde klachten doen we een screening om te kijken waar jouw probleem zich situeert. Wat is de oorzaak van jouw klachten en hoe voorkomen we herval? Hier gaan we dieper op in gedurende de revalidatie van jouw letsel.

Pre of Postnatale kinesitherapie

(Pre of Postnatale kinesitherapie Lier)

Hier revalideren (toekomstige) moeders terug richting gezondheid. Doorheen de zwangerschap word je begeleid met bekkenbodemtherapie, ademhalingstherapie, buikspieroefeningen, algemene conditionering en krachttraining. Prenatale therapie is het lichaam voorbereiden op de bevalling. U kan telefonisch een afspraak maken of via mail naar info@physio-fit.be.

Lymfedrainage

(Lymfedrainage Lier)

Bij Lotte wordt er gewerkt op technieken die zich richten op de lymfekanalen. Door middel van een manuele behandeling wordt het lymfesysteem aangesproken om vochtproblemen te verhelpen. De lymfetechnieken die worden toegepast volgen de principes van VODDER.

Orthomoleculaire Geneeskunde KPNI Belgium

(Orthomoleculaire Geneeskunde Lier)

Hoge werkdruk, strakke tijdsschema's, internet,... noem maar op, hebben hun weerslag op onze gezondheid, ook wel gekend als 'the fast ilfe'. 

Jouw spijsvertering, emoties, hersenfunctie, voortplanting of energieniveau communiceren dat er iets mis loopt, Jouw lichaam spreekt tegen jou. Om deze signalen te onderdrukken grijpen we vaak naar medicatie. Helaas blijven we achter de symptomen aan lopen... 

Hormonen, enzymen, neurotransmitters, ... noem maar op, hebben allemaal cruciale functies om ons lichaam in homeostase of balans te brengen. Het is hier dat ik jou help terug de oorzaak aan te pakken.

Deep Tissue Massage

(Deep Tissue Massage Lier)

Maggy probeert met haar warme aanpak te voelen waar jouw probleem ligt. Door middel van massage richt deze therapie zich op het bindweefsel.

WhatsApp Image 2022-10-14 at 14.03.56 (6).jpeg
WhatsApp Image 2022-10-14 at 14.02.37 (2).jpeg
bottom of page