top of page
Zoeken
  • Nick De Smet | kinesist Physiofit

Supraspinatusscheur - wat nu?

Bijgewerkt op: 9 nov. 2022

De supraspinatus spier is een van de belangrijkste stabilisatoren van het schoudergewricht en vormt samen met 4 andere spieren de rotator cuff, het actieve stabilisatiemechanisme in onze schouder.


Een scheurtje in de pees kan ontstaan door overbelasting, slijtage/veroudering maar ook een spontane peesscheur kan zich voordoen. Pijn en moeilijkheden met het uitvoeren van dagelijkse handelingen (vb. een tas thee naar de mond brengen) kunnen beperkingen zijn die men ervaart. Door oefentherapie bij physiofit kinesitherapie kan men de schouder terug pijnvrij en functioneel maken.


Als dit onvoldoende resultaat geeft kan een operatie nodig zijn bij een orthopedist. Na de operatie kan de revalidatie gebeuren bij Physiofit uw kinesist in Lier.


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Constante pijn aan de lage rug

Pijn in de lage rug kan plots ontstaan en lang aanhouden. Lage rugklachten belemmeren het bewegen en verhinderen een goede nachtrust, die nét belangrijk is voor herstel. Straalt deze pijn zelfs uit ri

Hoe wordt jouw omgeslagen voet behandeld?

Wanneer je voet naar binnen klapt, spreekt men van een inversietrauma. Hierbij komen de buitenste enkelbanden maximaal op rek waardoor er gedeeltelijke of volledige scheurtjes kunnen ontstaan. Vaak vo

bottom of page