top of page
Zoeken
  • Nick De Smet | kinesist Physiofit

Supraspinatusscheur - wat nu?

Bijgewerkt op: 9 nov. 2022

De supraspinatus spier is een van de belangrijkste stabilisatoren van het schoudergewricht en vormt samen met 4 andere spieren de rotator cuff, het actieve stabilisatiemechanisme in onze schouder.


Een scheurtje in de pees kan ontstaan door overbelasting, slijtage/veroudering maar ook een spontane peesscheur kan zich voordoen. Pijn en moeilijkheden met het uitvoeren van dagelijkse handelingen (vb. een tas thee naar de mond brengen) kunnen beperkingen zijn die men ervaart. Door oefentherapie bij physiofit kinesitherapie kan men de schouder terug pijnvrij en functioneel maken.


Als dit onvoldoende resultaat geeft kan een operatie nodig zijn bij een orthopedist. Na de operatie kan de revalidatie gebeuren bij Physiofit uw kinesist in Lier.


MAAK EEN AFSPRAAK | physiofit kine Lier (physio-fit.be)

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Revalidatie na een pols- of handoperatie? Heb jij recent een pols- of handoperatie ondergaan en vraag jij je af hoe deze revalidatie verloopt? Dan kan je bij het Physiofit-team terecht voor een behand

Eat, sleep, squat repeat! Er zijn talloze voordelen verbonden aan het uitvoeren van een squat! Een eerste voordeel van squatten is dat je je spieren van je heup (hamstrings en quadriceps), kuiten en

bottom of page